{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Rijaseta IZ u BiH u posjeti Turskoj

A
22.4.2014. u 11:42
4
6
Delegacija Rijaseta IZ u BiH u posjeti Turskoj
4
Delegacija Rijaseta IZ u BiH u posjeti Turskoj
Foto: Anadolija
Rukovodioci službi i ureda Rijaseta Islamske zajednice u BiH borave u trodnevnoj zvaničnoj posjeti Dijanetu, Upravi za vjerske poslove Republike Turske.
U delegaciji Rijaseta se nalaze Mirsad Kalajdžić, Senaid Zajimović, Nezim Halilović Muderis, Mensur Karadža, Ekrem Tucaković, Remzija Pitić, Meho Šljivo, Ibrahim Ahmetagić, Muhedin Garanović, Ibrahim Begović, Selim Jarkoč, Mesud Smajić, Enes Ljevaković te Mustafa Sušić.

Delegaciju Rijaseta Islamske zajednice u BiH je primio Mehmet Gormez, predsjednik Uprave za vjerske poslove Republıke Turske.

Nakon susreta sa Gormezom, delegacija će posjetiti Direkciju za hadž i umru, Direkciju za međunarodne odnose, Direkciju za izdavaštvo, radio Dijaneta, Vakufsku direkciju te Direkciju za obrazovanje i vjerske poslove Dijaneta, saopćeno je iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Rukovodioci Rijasetovih službi i ureda će tokom posjete sa predstavnicima pomenutih direkcija razgovarati o modalitetima saradnje, razmjeni iskustava, kao i tehničkoj pomoći Islamske zajednice Republike Turske. Također, bit će razgovarano i o konkretnim projektima saradnje sa najvišim predstavnicima Dijaneta i njegovih direkcija.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: