{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Republike Ugande posjetila Sud BiH

F
11.9.2009. u 15:51
0
2
Delegacija Republike Ugande posjetila Sud BiH
0
Delegacija Republike Ugande posjetila Sud BiH
Sud Bosne i Hercegovine protekla je dva dana bio domaćinom delegaciji Republike Ugande koju je predvodio ministar pravde Frederick Ruhindi.
Sud su posjetili sudije Posebnog odjela za ratne zločine pri Vrhovnom sudu Ugande i državni tužioci te pravnici, analitičari i registrar, saopćeno je iz Suda BiH.

Posjeta Sudu BiH dio je studijskog putovanja u organizaciji danske Agencije za međunarodni razvoj (DANIDA) i Međunarodnog centra za tranzicionu pravdu (ICTJ), tokom kojeg će delegacija posjetiti i Tribunal za Sierra Leone te Tribunal u Haagu.

Nakon okončanja ratnih sukoba u Ugandi između vlade i pobunjenika, mirovnim sporazumom je predviđena uspostava posebnog Odjela za ratne zločine pri Vrhovnom sudu Ugande da bi se procesuirali predmeti ratnih zločina.

Cilj posjete bila je razmjena iskustava s kolegama iz BiH te način da se sudije i tužioci iz Ugande informiraju o specifičnostima vezanim za procesuiranje predmeta ratnih zločina.

Gosti iz Ugande izrazili su zahvalnost sudijama Suda BiH na prezentacijama i savjetima, koji će im, kako su rekli, uveliko olakšati posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: