{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija PSBiH u Ženevi na zasjedanju Parlamentarne skupštine Interparlamentarne unije

F
16.10.2015. u 10:58
0
4
Delegacija PSBiH u Ženevi na zasjedanju Parlamentarne skupštine Interparlamentarne unije
0
Delegacija PSBiH u Ženevi na zasjedanju Parlamentarne skupštine Interparlamentarne unije
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Interparlamentarne unije (PSIPU) Nenad Lalić i članovi Stalne delegacije Predrag Kožul i Damir Bećirović učestvovat će na 133. Godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine Interparlamentarne unije, koje će od 17. do 21. oktobra biti održano u Ženevi.
Generalna debata ovogodišnjeg zasjedanja PSIPU bit će, kako je najavljeno, posvećena temi "Moralna i ekonomska obaveza za korektniju, pametniju i humaniju migraciju".

Nakon višednevne debate o toj temi, očekuje se da će parlamentarci iz više od 150 zemalja svijeta usvojiti i zaključke koji bi trebalo da pomognu zemljama suočenim s aktuelnom migrantskom krizom.

"Tokom zasjedanja članovi naše delegacije prisustvovat će i sjednicama tri stalna komiteta PSIPU. Tokom zasjedanja Stalnog komiteta PSIPU za mir i međunarodnu bezbjednost bit će razmijenjene informacije o terorizmu kao globalnoj opasnosti, te ukazano na potrebu za jačanje globalne saradnje s ciljem suprotstavljanja ugrožavanju demokratije i individualnih prava", navodi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Na sjednici Stalnog komiteta PSIPU za održivi razvoj, finansije i trgovinu bit će riječi o obezbjeđenju dugoročne zaštite od uništenja i propadanja materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa, dok će na sjednici Stalnog komiteta za demokratiju i ljudska prava PSIPU biti riječi o temi "Demokratija u digitalnoj eri i prijetnja za privatnost i individualne slobode".

Očekuje se da će PSIPU posljednjeg dana plenarnog zasjedanja usvojiti i rezoluciju o toj temi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: