|

Delegacija predstavničkog doma PSBiH u Bjelorusiji

Delegacija predstavničkog doma PSBiH u Bjelorusiji
0
F
FENA
9.12.2008. u 17:08
0
komentara
0

dijeljenja
Delegacija predstavničkog doma PSBiH u Bjelorusiji
Delegacija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Bjelorusiji, susrela se u utorak sa zvaničnicima Trgovinsko-industrijske komore te zemlje koja iz godine u godinu bilježi snažan privredni rast.
Razgovarajući s predsjednikom Komore Vasilijem Ramanauom, predsjedavajući Predstavničkog doma Niko Lozančić te njegovi zamjenici Beriz Belkić i Milorad Živković dobili su vrlo konkretnu prezentaciju privrednog razvoja Bjelorusije, a iskorištena je prilika da se potencira potreba snažnije ekonomske saradnje dviju zemalja, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PSBiH.

Tokom boravka u Minsku, rukovodstvo Predstavničkog doma posjetilo je tvornicu "Belarus", petog proizvođača traktora u svijetu, koja je zainteresirana za jače prisustvo na prostoru BiH i regije.

U razgovorima sa čelnicima Trgovinsko-industrijske komore otvoren je prostor za njene jače kontakte s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i tješnje povezivanje privrednika dviju zemalja.

Prilikom susreta s predstavnicima Gradskog vijeća Minska, prijestolnice Bjelorusije i oblasti s oko 4.000 tvornica, istaknuta je mogućnost da bh. građevinci snažno nastupe na bjeloruskom tržištu, s obzirom na to da je ta zemlja stalno i veliko gradilište.

Delegacija Predstavničkog doma posjetila je i najveću bjelorusku tvornicu sjemena povrća i tvornicu teških vozila MAZ i Nacionalnu biblioteku.

Za srijedu su predviđeni razgovori u Ministarstvu vanjskih poslova Bjelorusije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.