{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu

F
28.8.2008. u 18:15
0
0
Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu
0
Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu delegaciju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koja boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini u cilju vršenja monitoring misije.
Na sastanku predsjedavajućeg dr. Silajdžića i Delegacije u sastavu: Kimmo Sasi, Mevlut Cavusoglu, Caroline Ravaud i Artemy Karpenko, razgovarano je o reformskim procesima u BiH i napredaku u ispunjavanju postprijemnih uslova koje je naša zemlja prihvatila kao obavezu prilikom prijema u članstvo Vijeća Evrope, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Šef monitoring tima Kimmo Sasi se interesirao za čitav niz pitanja, koja se odnose na reformske procese u Bosni i Hercegovini, kao što su ustavne reforme, transformacija OHR-a, policijske reforme, pitanje dvojnog državljanstva i popis stanovništva.

Dr. Silajdžić je i ovom prilikom iznio svoje poznate stavove o ustavu kao veoma značajnom pitanju koje pripada građanima.

Također je naglasio da se kod popisa stanovništva od osam međunarodnih principa nigdje ne insistira na etničkim normama. Dvojno državljanstvo u BiH će se transparentno riješiti ukidanjem člana 17, kako je rekao i dodao da je Bosni i Hercegovini još uvijek potreban visoki predstavnik sa Bonskim ovlastima.

Što se tiče reforme policije u razgovoru je konstatirano da su doneseni zakoni, a da će se taj proces potpuno završiti odmah poslije ustavnih reformi prema tri proklamirana evropska principa, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: