{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu

F
28.8.2008. u 18:15
0
0
Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu
0
Delegacija Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Sarajevu
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu delegaciju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koja boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini u cilju vršenja monitoring misije.
Na sastanku predsjedavajućeg dr. Silajdžića i Delegacije u sastavu: Kimmo Sasi, Mevlut Cavusoglu, Caroline Ravaud i Artemy Karpenko, razgovarano je o reformskim procesima u BiH i napredaku u ispunjavanju postprijemnih uslova koje je naša zemlja prihvatila kao obavezu prilikom prijema u članstvo Vijeća Evrope, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Šef monitoring tima Kimmo Sasi se interesirao za čitav niz pitanja, koja se odnose na reformske procese u Bosni i Hercegovini, kao što su ustavne reforme, transformacija OHR-a, policijske reforme, pitanje dvojnog državljanstva i popis stanovništva.

Dr. Silajdžić je i ovom prilikom iznio svoje poznate stavove o ustavu kao veoma značajnom pitanju koje pripada građanima.

Također je naglasio da se kod popisa stanovništva od osam međunarodnih principa nigdje ne insistira na etničkim normama. Dvojno državljanstvo u BiH će se transparentno riješiti ukidanjem člana 17, kako je rekao i dodao da je Bosni i Hercegovini još uvijek potreban visoki predstavnik sa Bonskim ovlastima.

Što se tiče reforme policije u razgovoru je konstatirano da su doneseni zakoni, a da će se taj proces potpuno završiti odmah poslije ustavnih reformi prema tri proklamirana evropska principa, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: