{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Natron-Hayata posjetila Vladu FBiH

F
19.6.2007. u 16:25
0
0
Delegacija Natron-Hayata posjetila Vladu FBiH
0
Delegacija Natron-Hayata posjetila Vladu FBiH
Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nedžada Brankovića i federalne ministre poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damira Ljubića i energije, rudarstva i industrije Vahida Heću danas je tokom sastanka s delegacijom Natron-Hayata iz Maglaja predsjednik Nadzornog odbora Yildirim Akturk upoznao o rezultatima rada i perspektivama razvoja ove kompanije.
Na sastanku u Sarajevu, kojem su prisustvovali i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i predsjednik Privredne komore ZDK-a Šefkija Botonjić, ocijenjeno je da rezultati Natron-Hayata predstavljaju dobar primjer obnove bh. industrijskih kapaciteta, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Realiziranjem trenutno najveće investicije u Federaciji BiH od 55 miliona eura ova kompanija u sljedećem mjesecu otpočinjanjem integralne proizvodnje završava proces kompletne rehabilitacije fabrike.

Cijeneći značaj ove investicije za ukupan razvoj BiH, premijer Branković je obećao da će Vlada FBiH u okviru svoje nadležnosti koju kad je riječ o upravljanju šumama dijeli s kantonima nastojati da pronađe praktična rješenja koja će rezultirati osiguranjem dovoljnih količina sirovine za integralnu proizvodnju u Natronu.

Riječ je o celuloznom četinarskom drvetu čiji je jedini potrošač upravo Natron-Hayat, a koje se za sada najvećim dijelom izvozi iz Bosne i Hercegovine.

Na ovim osnovama, konkretnija rješenja bit će dogovorena na već planiranom sastanku resornog federalnog ministarstva s predstavnicima šumsko-privrednih preduzeća u Federaciji BiH. Pored toga, inicijativa za slično rješavanje ovog pitanja i u Republici Srpskoj bit će upućena premijeru ovog entiteta, kaže se u saopćenju Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: