BiH
0

Delegacija NATO-ovog logističkog tima u posjeti MOBiH

FENA
Na poziv ministra odbrane BiH, delegacija NATO-ovog Logističkog tima od 5. do 9. oktobra boravi u Ministarstvu odbrane (MOBiH), saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Delegaciju NATO-ovog Logističkog tima predvodi Bruno Cantin, načelnik logistike NATO HQ IS sa saradnicima.

Za tu posjetu u MOBiH formiran je Koordinacijski tim MO i ZŠ OSBiH za doček koji predvodi mr.sc Trpimir Rebac, v.d. pomoćnik ministra za nabavku i logistiku. Uime OSBiH delegaciju NATO-ovog Logističkog tima pozdravio je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Slavko Puljić.

General Puljić je istakao važnost i značaj logističke podrške pa je stoga izrazio očekivanje da će rad i boravak ovog NATO-ovog tima u MO i OSBiH doprinijeti bržoj interoperabilnosti logistike OSBiH s logističkom podrškom u NATO-u.

"U okviru trodnevne posjete MO i OSBiH, delegaciju NATO-ovog tima na radnom sastanku naši predstavnici su informirali o organizaciji i funkcioniranju logistike u MO, OSBiH i njihovim organizacijskim jedinicama", navodi se.

Cilj posjete je unapređenje saradnje MOBiH s NATO-om posebno u nabavci i logistici kojim se predviđa opremanje i naoružanje jedinica OSBiH u skladu s NATO-ovim standardima.