{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija MUP-a Saudijske Arabije u Vladi FBiH

S
31.10.2008. u 11:41
0
1
Delegacija MUP-a Saudijske Arabije u Vladi FBiH
0
Delegacija MUP-a Saudijske Arabije u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, sa direktorom Federalne direkcije za namjensku industriju Ismetom Brigom razgovarali su danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sa delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Saudijske Arabije koja ovim razgovorom finalizira višednevnu posjetu namjenskoj industriji Federacije BiH.
Ovom prilikom premijer Branković je naglasio prijateljske i dobre ekonomske veze Bosne i Hercegovine sa Saudijskom Arabijom i izrazio želju da se u narednom periodu ta saradnja ojača. Korak dalje na ovom putu predstavlja upravo ova posjeta saudijske delegacije koja je imala priliku da obiđe devet fabrika namjenske industrije u FBiH (u Vogošći, N. Travniku, Hadžićima, Goraždu, Bugojnu, Konjicu).

Prenoseći utiske, u ime delegacije, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji Fahad Al-Zeid je izrazio zadovoljstvo raspoloživim kapacitetima i posebno stručnom osposobljenošću kadrova u namjenskoj industriji Federacije BiH, kao dobru osnovu za buduću saradnju njegove zemlje i Federacije BiH u ovoj oblasti.
Opredjeljenje Vlade FBiH da u budućnosti revitalizira ovu vrstu industrije u FBiH obrazložio je premijer Branković, ilustrirajući to već poduzetim koracima u Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na strukturalnoj reformi u smislu koncentrisanja korporativnih funkcija upravljanja i finansiranja ove grane na novooformljenu kompaniju UNIS NVO.

U traženju rješenja za finansiranje planiranog restruktuiranja namjenske industrije, treba sagledati i mogućnost saradnje sa finansijskim institucijama Saudijske Arabije, rekao je premijer Branković što će, u skladu sa zaključkom današnjih razgovora, biti predmet razmatranja i ocjene u nastavku zajedničkih kontakata koji predstoje u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: