{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija MMF-a danas i sutra u Banjoj Luci

F
23.8.2010. u 11:43
0
0
Delegacija MMF-a danas i sutra u Banjoj Luci
0
Delegacija MMF-a danas i sutra u Banjoj Luci
Banja Luka
Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas i sutra boravi u Banjoj Luci u sklopu posjete BiH, gdje od 18. augusta vode razgovore u okviru nastavka drugog pregleda stand-by aranžmana i ispunjavanja uvjeta iz pisma namjere.
Za danas su predviđeni razgovori predstavnika MMF-a s predsjednikom Vlade Miloradom Dodikom i ministrom finansija RS-a Aleksandrom Džombićem.

Delegacija MMF-a se 20. augusta sastala s premijerom Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem, dok je planirani sastanak s federalnim ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom odgođen za ovu sedmicu.

Nakon sastanka sa šefom Misije MMF-a za BiH Costasom Christouom premijer Mujezinović je rekao da FBiH po predviđenom planu ispunjava obaveze iz aranžmana s MMF-om i da očekuje pozitivnu ocjenu.

Bilo je riječi o izvršenju budžeta, analizi fiskalnog utjecaja novih zakona o plaćama, rebalansu kantonalnih i federalnog budžeta i drugim pitanjima.

Predstavnici MMF-a sastali su se u petak i s rukovodstvom Zavoda PIOFBiH, gdje su se interesovali za finansijsko stanje u ovoj instituciji i za strategiju reforme penzionog sistema, što je jedan od postavljenih uvjeta na nastavak aranžmana.

Predstavnici MMF-a bi tokom dvosedmične posjete BiH trebalo da provjere koliko domaće institucije vlasti poštuju preuzete obaveze iz kreditnog aranžmana da bi bila odobrena četvrta tranša za BiH od 38 miliona eura.

BiH je do sada iz aranžmana vrijednog 1,2 milijarde eura povukla oko 360 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: