{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH danas u Pentagonu

F
16.5.2013. u 08:08
6
2
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH danas u Pentagonu
6
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH danas u Pentagonu
Tokom službene posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koju predvodi ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić sastat će se danas u Pentagonu s načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD-a generalom Frankom Grassom.
Tema razgovora bit će realizacija aktivnosti Državnog partnerskog programa (State Partnership Program - SPP) između BiH i Marylanda, a koje je Biro Nacionalne garde SAD-a podržavao u prethodnom periodu te prijedlozima i mogućnostima novih i dodatnih aktivnosti u budućnosti.

Istog dana delegacija MO i OSBiH sastat će se u State Departmentu s direktorom Ureda za jugoistočnu i centralnu Evropu u Evropskom uredu State Departmenta za Evropu Jonathanom Mooreom.

Sastanku s Mooreom će prisustvovati i ambasadorica BiH u SAD Jadranka Negodić.

Tokom ovog susreta bit će razgovarano o značaju u odnosima SAD-a i BiH u odbrambeno-sigurnosnoj oblasti, u sklopu kojih posebnu važnost ima realizacija Državnog partnerskog programa (State Partnership Program-SPP).

Između ostalog, bit će govora i o ispunjavanju uvjeta za aktiviranje NATO akcijskog plana (MAP), učešću pripadnika OSBiH u misiji ISAF, unapređenju kapaciteta i metoda uništavanja viškova naoružanja i municije te nastavku reformskih procesa OSBiH s posebnim osvrtom na dokument "Pregled odbrane", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: