BiH
11

Delegacija Kirgistana u posjeti Centru za mlade na Gorici

Klix.ba
Tokom boravka u Sarajevu tridesetak vladinih, nevladinih i međunarodnih predstavnika Republike Kirgistan posjetili su 20. septembra 2013. godine Centar za mlade na Gorici.

Posjetu je organizirao Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa GIZ-om (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). U Centru za mlade na Gorici domaćini su im bili direktor Centra Senad Bostandžić i pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero koji su gostima predstavili projekte Centra za mlade a čiju realizaciju finansira Općina Centar.

Tema studijske posjete delegacije Kirgistana našoj zemlji bila je ''Rad sa mladima u Bosni i Hercegovini'', dok je cilj bio razmijeniti iskustva i razmotriti prijedloge dobre prakse koji bi se u budućnosti mogli implementirati.

Tokom devetodnevnog boravka delegacija je posjetila brojne vladine i nevladine institucije te se upoznala o položaju i djelovanju mladih u našoj zemlji. Posjeta je jedan od vidova podrške omladinskom sektoru u Kirgistanu u nadi da će se saradnja mladih između dvije države nastaviti u budućnosti.