{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Kantona i grada Sarajeva u posjeti Zagrebu

F
14.7.2011. u 15:50
0
0
Delegacija Kantona i grada Sarajeva u posjeti Zagrebu
0
Delegacija Kantona i grada Sarajeva u posjeti Zagrebu
Na poziv Zagrebačkog holdinga, delegacija Kantona i Grada Sarajeva predvođena ministrom za promet i komunikacije KS-a Harisom Lulićem i zamjenikom gradonačelnika Igorom Kamočajijem boravila je 13. i 14. jula u Zagrebu, kada je održan niz radnih sastanaka na kojima su razmatrana pitanja iz oblasti javnog prevoza.
Delegacije se susrele s predstavnicima Zagrebačkog holdinga, direktorom ZET-a (Zagrebački električni tramvaj) Ivanom Miličevićem, s pomoćnikom pročelnika Grada Zagreba za promet i ceste Mijom Bezerom, te s pročelnikom Grada Zagreba za energetsku efikasnost Marijanom Marasom.

Poseban akcent na sastancima stavljen je na uvođenje autobusa na prirodni plin u gradski prevoz, zatim na modalitete i organizaciju prevoza osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama te na organizaciju naplate usluga javnog prevoza.

Tokom sastanka, delegacija Kantona i Grada Sarajeva upoznala je kolege iz Zagreba o aktivnostima koje se poduzimaju u kontekstu racionalnog korištenja energije i energetski održivog razvoja grada i kantona.

Pozitivna praksa grada Zagreba predstavlja odličnu osnovu za implementaciju određenih aktivnosti i u Gradu Sarajevu.

Tokom posjete Zagrebu delegacija je obišla Centar za praćenje i organizaciju prometa i novi dispečerski centar, a održan je i sastanak s visokom delegacijom firme "Končar".

Delegacija se susrela i s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: