BiH
205

Delegacija HDZ-a i HDZ-a BiH u Stocu: Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata

FENA
Delegacija HDZ-a BiH, predvođena predsjednikom stranke i hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, boravila je danas u općini Stolac kako bi dalo podršku Općinskom odboru HDZ-a BiH Stolac i Hrvatima Stoca na ponovljenim izborima koji će se održati 19. februara, saopćeno je iz te stranke.

Sastanak je održan u prostorijama Općine Stolac, gdje se delegacija sastala s predsjednikom Općinskog odbora HDZ BiH i načelnikom općine Stolac Stjepanom Boškovićem.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević, član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković, ministar prometa i komunikacija u Vladi FBiH Denis Lasić, predsjednik Vlade HNK-a Nevenko Herceg te zastupnik u Hrvatskom saboru iz XI. izborne jedinice Željko Raguž.

"Prisutni su osudili čin gdje se brutalnim rušilačkim pohodom, otuđivanjem i uništavanjem službenih državnih materijala, udaranjem nevinih ljudi, službenih osoba zaduženih za provedbu izbora, izravno opstruiralo pravo građana općine Stolac na demokratsko izražavanje izborne volje 2. 10. 2016. godine", saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o infrastrukturnim projektima na području te općine, prije svega o izgradnji ceste Stolac - Neum te o projektima vodoopskrbe.

Nakon sastanka u Stocu zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić kazao je u izjavi medijima kako Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata, kako u Stocu tako i na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine jer, kako je istaknuo, BiH bez Hrvata nema budućnost.

Brkić je naglasio kako je za HDZ jednakopravnost Hrvata u BiH jedno od ključnih vanjskopolitičkih pitanja na kojima će ustrajati.

"Ponovno zakazani izbori za nedjelju u Stocu, koje je u prvome krugu prekinula skupina nasilnika, moraju proteći bez izgreda i po demokratskim standardima", zaključio je zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić.