{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija grada Sarajeva susrela se s privrednicima Konye

F
14.12.2007. u 17:47
0
0
Delegacija grada Sarajeva susrela se s privrednicima Konye
0
Delegacija grada Sarajeva susrela se s privrednicima Konye
Delegacija Grada Sarajeva, koju čine gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Emin Švrakić i vijećnici Idriz Hodžić i Ana Baltić, tokom zvanične posjete turskom gradu Konyi a nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji dva grada susrela se s predstavnicima Trgovačke komore, Privredne komore i Udruženja industrijalaca Konye, što je dio konkretne realizacije odredaba potpisanog Sporazuma.
Gradonačelnica Borovac upoznala je privrednike iz Konye o mogućnostima za privredna ulaganja u grad Sarajevo na partnerskim osnovama i prednostima za ta ulaganja u skladu sa Sporazumom o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turskoj. Privrednici iz Konye obećali su da će omogućiti bh. firmama da se na što bolji način mogu predstaviti na sajmovima koji se u toku godine održe u Konyi.

Predsjednik industrijalaca Konye Tahir Buyukhelvacigil obećao je da će se na web portalu ove asocijacije koja broji 20.000 članova naći sve mogućnosti za investiranja u Sarajevo.

Delegacija Grada Sarajeva posjetila je Seldžučki univerzitet gdje se susrela s rektorom Suleymanom Okudanom koji ju je upoznao o spremnosti za uspostavljanje konkretne saradnje sa Sarajevskim univerzitetom. Gradonačelnica Borovac zahvalila je rektoru i Vladi Turske što je programima stipendiranja omogućila da veliki broj studenata iz BiH stječe znanja na ovom univerzitetu naglasivši da su gradu Sarajevu i BiH potrebni obrazovani kadrovi koji će biti budući nositelji razvoja svoga grada i države.

Gradonačelnica Semiha Borovac, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i načelnik Općine Meram, koja pripada Gradu Konyi, Refik Tuzcuoglu otvorili su izložbu slika bh. likovnih umjetnika koja je upriličena u okviru svjetske kulturne manifestacije obilježavanja 800. godina rođenja Hz. Mevlana, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Tokom boravka delegacije Grada Sarajeva u Konyi u dijelu grada koji se zove Bosna i Hercegovina otvoren je park s imenom Sarajevo, a najduža ulica dobila je ime po prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: