Prijateljski odnosi
326

Delegacija grada Beča u posjeti Sarajevu: Želimo BiH još više približiti EU

S. Š.
Benjamina Karić i Peter Hanke (Foto: Jasmin Šaković)
(Foto: Jasmin Šaković)
Član bečke gradske vlade Peter Hanke koji vodi resor za finansije, privredu, rad, internacionalne odnose i javna preduzeća, danas je stigao u Sarajevo gdje se sastao sa gradonačelnicom Sarajeva, Benjaminom Karić.

Gradonačelnica Benjamina Karić izrazila je čast i zadovoljstvo što je Sarajevo domaćin delegacije grada Beča.

"Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti delegaciju Grada Beča, predvođenu gospodinom Peterom Hankeom. Razgovarali smo o dugoročnoj viziji Sarajeva kao moderne, evropske metropole, o urbanoj mobilnosti, temama koje se tiču primjene smart city strategije po uzoru na austrijsku prijestolnicu, koja je ponovo proglašena najboljim mjestom za život", kazala je Karić.

Hanke: Grad Beč želi i nastoji BiH i Sarajevo još više približiti Evropskoj uniji (Foto: Jasmin Šaković)
Hanke: Grad Beč želi i nastoji BiH i Sarajevo još više približiti Evropskoj uniji (Foto: Jasmin Šaković)

"Zajednički program saradnje je podržan linijom našeg prijateljstva. Grad Beč želi i nastoji Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo još više približiti Evropskoj uniji", naglasio je Hanke.

Nakon sastanka u Vijećnici zamjenik gradonačelnice Haris Bašić je sa gostom iz Beča prošetao starogradskom jezgrom grada i napio se vode sa česme kod Begove džamije.

Karić je u martu ove godine boravila u prvoj službenoj posjeti u Beču gdje se sastala sa gradonačelnikom Grada Beča Michaelom Ludwigom te Peterom Hankeom.