{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Friedrichshafena u posjeti Sarajevu

F
24.3.2008. u 14:32
0
0
Delegacija Friedrichshafena u posjeti Sarajevu
0
Delegacija Friedrichshafena u posjeti Sarajevu
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i Idriz Hodžić, gradski vijećnik i predsjedavajući Skupštine Udruženja građana “Pro Friedrichshafen” primili su danas višečlanu delegaciju pobratimskog grada Friedrichshafena.
Delegaciju je predvodio prof. dr. Hans-Dieter Litges, jedan od osnivača udruženja “Pro Sarajevo” u Friedrichshafenu.

Gradonačelnica Borovac zahvalila je prof. dr Hansu-Dieteru Litgesu koji se godinama zalagao za razvijanje uspješnih pobratimskih veza između gradova Sarajeva i Friedrichshafena, a posebno je bio angažovan na razmjeni učenika gimnazija između dva grada.

U pozdravnom obraćanju delegaciji Friedrichshafena gradonačelnica Sarajeva je podsjetila da pobratimska veza dvaju gradova traje od 1972. godine te da je i zahvaljujući udruženjima “Pro Sarajevo” i “Pro Friedrichshafen” prijateljske veze se i dalje održavaju.

“U ratu smo imali veliku podršku od vas i ovom se prilikom koristim da uime Grada i građana Sarajeva zahvalim na svoj pomoći, a posebno na donacijama nakon rata koje su pomogle obnovu Doma zdravlja “Omer Maslić”, kazala je Borovac.

Opredjeljenje gradskih vlasti Sarajeva je da se saradnja između naša dva grada i dalje proširuje i nastavlja, kazala je gradonačelnica Sarajeva istaknuvši uspješnu saradnju između gimnazija, muzičkih škola i privrednika.

“Vaša posjeta Sarajevu doprinosi saradnji dvaju gradova i nadam se da ćemo u ovom druženju naći zajedničke ideje za novu saradnju i unapređenje postojeće. Sarajevo je grad koji se razvija, koji je u izgradnji i gotovo da se više i ne primjećuju ratne štete koje su bile u Sarajevu i naša želja je da naš grad i država uđu u porodicu evropskih država”, kazala je Borovac.

Prof. dr Hans-Dieter Litges posebno je istakao važnost daljnje razmjene učenika gimnazija između dva grada, te razvijanja prijateljskih veza između njihovih roditelja.

Prijemu su prisustvovali i zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović i Emin Švrakić.

U Sarajevu će u oktobru biti održana i manifestacija “Dani Friedrichshafena u Sarajevu”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: