{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija FMOIT-a pozvala princa Alberta da posjeti BiH

30.9.2013. u 09:25
0
2
Delegacija FMOIT-a pozvala princa Alberta da posjeti BiH
0
Na svečanoj ceremoniji održanoj u Monacu, koju je organizirala međunarodna organizacija GUWAA, koja se bavi zaštitom voda okeana, mora, rijeka i jezera, u sklopu obilježavanja Drugog svjetskog dana čistih voda, a koju podupire Fondacija princa Alberta II od Monaca učestvovala je i delegacija Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT).
Delegaciju je vodio Tomislav Lukić, šef ureda ministrice Branke Đurić, a s njim su bili Amarildo Mulić, direktor NP Una i Ante Marjanović, predsjednik Upravnog odbora NP Una.

Zvanice je pozdravio princ Albert II koji je čestitao Kristijanu Curaviću na uspješno provedenim akcijama zaštite voda i čišćenja dna mora, rijeka i jezera i obećao daljnju podršku u organizaciji i provođenju ovih vrhunskih okolišnih i ekoloških aktivnosti.

Lukić je upoznao princa Alberta II sa prirodnim ljepotama i biološkom raznolikošću Bosne i Hercegovine, a posebno njene ljepotice, rijeke Une, koja je prvi nositelj bijele zastave GUWAA u svijetu. U ime ministrice Branke Đurić, voditelj delegacije je princu uručio monografiju NP Una i uputio poziv princu Albertu II da posjeti slijedeće godine Bosnu i Hercegovinu, grad Bihać i NP Una i sudjeluje na proslavi Dana rijeke Une 17. maja 2014. godine.

Princ Albert je poznati ljubitelj ekstremnih sportova pa ga je Lukić pozvao da učestvuje i u raftingu koji bi bio organiziran tom prilikom. Princ se oduševio prirodnim ljepotama, obećao daljnju podršku aktivnostima GUWAA organizacije na području Bosne i Hercegovine, te otvorio mogućnost sudjelovanja u proslavi Dana rijeke Une.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma će u saradnji sa državnim institucijama Bosne i Hercegovine uputiti službeni poziv princu Albertu II.

"Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim ljepotama koje nisu eksploatirane u evropskim i svjetskim razmjerima u smislu jačanja turizma. Događaji kao ovaj u kojem imamo šansu predstaviti prirodno i kulturološka blaga kojim raspolažemo nisu rijetkost, ali u ovaj vid državne promocije u budućnosti moramo uložiti puno više inicijative, truda i sredstava", saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: