{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Federalne vlade od sutra u dvodnevnoj posjeti Tuzlanskom kantonu

F
23.1.2008. u 14:52
0
0
Delegacija Federalne vlade od sutra u dvodnevnoj posjeti Tuzlanskom kantonu
0
Delegacija Federalne vlade od sutra u dvodnevnoj posjeti Tuzlanskom kantonu
Premijer Nedžad Branković predvodit će delegaciju Vlade Federacije BiH koja će 24. i 25. januara posjetiti Tuzlanski kanton (TK), najavila je Službe za informiranje Vlade TK-a.
U četvrtak 24. januara planiran je obilazak općine Doboj-Istok, gdje će delegaciju federalne Vlade ugostiti načelnik ove općine Mehmed Mehinović.

Planirano je da susretu prisustvuje i Bahrija Mehurić, kantonalni ministar za boračka pitanja.

U Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u Tuzli bit će održana javna rasprava o projektu „Jedan zakon-jedan fond“, čiji je organizator Savez RVIBiH. Javnoj raspravi prisustvovat će i predsjednik Skupštine TK-a Amir Fazlić, ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić i kantonalni ministar finansija Sead Bećirović.

U petak 25. januara delegacija Vlade Federacije boravit će u Kalesiji. Tamo će imati sastanak s načelnikom Općine Rasimom Omerovićem, Asimom Musićem, ministrom zdravstva i Amirom Hasićem, ministrom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Nakon Kalesije, premijer Branković sa saradnicima boravit će u Teočaku gdje im je domaćin načelnik Općine Taib Muminović. Sastanku će uime kantonalne vlade prisustvovat Mirzeta Hadžić-Suljkić, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Delegacija federalne Vlade boravit će i u Čeliću gdje će se susresti s načelnikom Općine Seadom Muminovićem. Sastanku će prisustvovati i Zoran Milić, kantonalni ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj.

Delegaciju federalne Vlade sačinjavat će premijer Nedžad Branković, zamjenik premijera i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, ministar za energiju, rudarstvo i industriju Vahid Hećo, ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Damir Ljubić, ministar za promet i komunikacije Nail Šećkanović, ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Mušić, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zahid Crnkić i sekretar Vlade Federacije BiH Ismet Trumić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: