{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Crne Gore kod ministra Omerovića

F
FENA
27.10.2008. u 19:13
0
0
Delegacija Crne Gore kod ministra Omerovića
0
Delegacija Crne Gore kod ministra Omerovića
Federalni ministar zdravstva Safet Omerović i njegovi saradnici sastali su se danas u Sarajevu sa delegacijom Vlade Crne Gore koju čine ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović, direktor Kliničkog centra Crne Gore Olivera Miljanović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Ramo Bralić, pomoćnik ministra Gorica Savović i šef kabineta ministra Veselinka Marković, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.
Sastanku je prisustvovao i ambasador Crne Gore u BiH Ramiz Bašić.

Razgovarano je o mogućnostima međudržavne saradnje u oblasti zdravstva, saradnji ministarstava i zdravstvenih ustanova Federacije BiH i Crne Gore, reformi primarne zdravstvene zaštite te zakonskom uređenju zdravstvenih sistema Crne Gore i FBiH.

Zaključeno je da se na nivou ekspertnih grupa intenziviraju susreti kako bi se kroz razmjenu iskustava produbila saradnja u oblasti zdravstva, a s tim u vezi je spomenuta mogućnost i sklapanja memoranduma o saradnji u ovoj oblasti.

Članovi delegacije Vlade Crne Gore su zajedno sa ministrom Omerovićem danas posjetili i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su razgovorali sa generalnim direktorom ove ustanove prof. dr. Farisom Gavrankapetanovićem i njegovim saradnicima te obišli Institute za radiologiju, odnosno onkologiju.

Delegacija Vlade Crne Gore boravit će u BiH do 29. oktobra, a za sutra je planirana posjeta Tuzli gdje će se sastati sa načelnikom općine Jasminom Imamovićem te obići UKC Tuzla i Centar za srce BH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: