Važna posjeta
63

Delegacija CPPCC u Sarajevu: Narod u Kini je istinski prijatelj koji će pomoći razvoju BiH

Piše: Er. M.
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Delegacija Kineske političke konsultativne narodne konferencije (CPPCC) danas se susrela s članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak kazao je da će ova posjeta doprinijeti daljem razvoju odnosa iako se u političkom smislu može konstatovati da su ti odnosi iznimno dobri.

"U privrednom i ekonomskom smislu naši odnosi su također dobri. Ovdje su velike investicije iz Kine, a otvaraju se i nove mogućnosti. Saradnja u drugim oblastima je dobra, ali se ona svakako može produbiti na naučnom i kulturnom nivou", rekao je Čolak.

Istakao je da BiH podržava politiku Kine i želi unapređivati odnose između prijateljskih zemalja.

Iz Delegacije CPPCC kazali su kako su zadovoljni iskrenim razgovorom s članovima kolegija dodajući da između BiH i Kine postoji duboko tradicionalno prijateljstvo. Kako kažu, kineska vlada podržava mirni suživot naroda u BiH i poštuje razvojni put koji su narodi u našoj zemlji sami izabrali.

Istakli su da se odnosi BiH i Kine u političkom smislu dobro razvijaju, isto kao i ekonomska saradnja te da narod u Kini nije samo prijateljski, već su i istinska braća koja će pomoći razvoju BiH.

Delegacija CPPCC-a boravi u višednevnoj posjeti BiH u okviru koje su planirani susreti i s članovima Kolegija Zastupničkog doma PSBiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, a planirana je i posjeta Mostaru.