{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija BiH se u Stockholmu sastala s Prosperom

27.1.2004. u 18:50
0
0
Delegacija BiH se u Stockholmu sastala s Prosperom
0
Delegacija BiH se u Stockholmu sastala s Prosperom
Delegacija Bosne i Hercegovine danas se u Stockholmu u prijepodnevnim satima sastala s Pierrom Prosperom, američkim ambasadorom za pitanje ratnih zločinaca.
Delegacija Bosne i Hercegovine koja učestvuje na međunarodnome forumu Sprječavanje genocida, prijetnje i odgovornost, koji se održava u Stockholmu, u užem sastavu, danas u prijepodnevnim satima se sastala s Pierrom Prosperom, američkim ambasadorom za pitanje ratnih zločinaca.

Američkog ambasadora zanimalo je što vlast u Bosni i Hercegovini radi na hapšenju ratnih zločinaca.

Bosanskohercegovačka delegacija u razgovoru je istaknula kako su vlasti u Bosni i Hercegovini svjesne preuzetih obaveza kad je u pitanju i saradnja sa Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine u Hagu, te da su učinjeni i određeni pomaci. No, kazano je kako ne možemo biti još uvijek zadovoljni jer osumnjičeni, koji su i najtraženiji na međunarodnim tjeralicama, nisu još uhvaćeni. U vezi s ovim je pripomenuto da se u BiH stvaraju uslovi za jačanje SIPA-e te da će domaće nadležne institucije aktivno raditi i dalje na ispunjavanju zadaće uhićenja osumnjičenih osoba ali je pri tomu pomoć međunarodne zajednice još uvijek potrebna. Američkoj vladi je iskazana zahvalnost na svemu što je činila i čini da pomogne Bosni i Hercegovini.

Prosper je podupro nastojanja domaćih vlasti pri jačanju sigurnosnog sistema, napore za hvatanje ratnih zločinaca te najavio skoru posjetu našoj zemlji.

U delegaciji BiH na ovom sastanku bili su, Željana Zovko, šef delegacije, Mediha Filipović, ambasadorica BiH u Švedskoj i Slobodan Radulj, savjetnik člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: