BiH
0

Delegacija BiH na zasjedanju upravnog odbora PIC-a u Bruxellesu

FENA
Predstavnici Bosne i Hercegovine, predvođeni članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedavajućim Vijeća ministara Nikolom Špirićem obratili su se na današnjem zasjedanju u Bruxellesu Upravnom odboru Vijeća za provedbu mira (PIC), koje treba da donese odluku o mandatu Ureda visokog predstavnika.

U junu prošle godine, PIC je odlučio kako OHR treba da počne s pripremama za zatvaranje ove organizacije u junu 2007.godine, što je trebalo “preispitati i potvrditi početkom 2007. godine”. Politički direktori Upravnog odbora PIC-a će, između ostalog, razmatrati pitanja tranzicije OHR-a, reformskog programa, prije svega reformi koje su preduvjet za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ustavne reforme i prioritete OHR-a.

Sva tri Predsjedništva imat će priliku da članovima PIC-a iznese svoje mišljenje o tranziciji OHR-a, a predsjedavajući Špirić prezentirat će program i prioritete svoje vlade.

Za danas su planirane dvije konferencije za medije: u 13 sati predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić i visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Christian Schwarz-Schilling obratit će se predstavnicima medija, a u 16 sati Schilling će predstavnicima medija predočiti zaključke usvojene na sastanku PIC-a, saopćeno je u utorak iz OHR-a.