Bukurešt
0

Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a

SRNA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Na trodnevnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a koje počinje sutra u Bukureštu učestvovat će i delegacija BiH - Milorad Živković, predsjedavajući delegacije, i članovi Božo Ljubić i Asim Sarajlić.

Na ovom, 57. zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a biće razgovarano o brojnim otvorenim pitanjima savremenog svijeta, a posebno o angažovanju u Afganistanu, novom strateškom konceptu Sjevernoatlantskog saveza i o ekonomskoj krizi koja se reflektovala na pojedine zemlje članice NATO, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom zasjedanja, čiji je rad organizovan po komisijama, biće razmatrani izvještaji komisija, a na plenarnom zasjedanju 10. oktobra učesnicima će se obratiti predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a Karl Lamers, generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen, predsjednik Rumunije Trajan Basesku i mnogi drugi zvaničnici. 

	Izvještaji komisija i preporuke koji se usvoje na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO upućuju se na razmatranje vladama i parlamentima država članica i pridruženih članica Sjevernoatlantskog saveza.