{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a

S
6.10.2011. u 16:55
0
2
Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a
0
Delegacija BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a
Božo Ljubić
Na trodnevnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a koje počinje sutra u Bukureštu učestvovat će i delegacija BiH - Milorad Živković, predsjedavajući delegacije, i članovi Božo Ljubić i Asim Sarajlić.
Na ovom, 57. zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a biće razgovarano o brojnim otvorenim pitanjima savremenog svijeta, a posebno o angažovanju u Afganistanu, novom strateškom konceptu Sjevernoatlantskog saveza i o ekonomskoj krizi koja se reflektovala na pojedine zemlje članice NATO, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom zasjedanja, čiji je rad organizovan po komisijama, biće razmatrani izvještaji komisija, a na plenarnom zasjedanju 10. oktobra učesnicima će se obratiti predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a Karl Lamers, generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen, predsjednik Rumunije Trajan Basesku i mnogi drugi zvaničnici.

Izvještaji komisija i preporuke koji se usvoje na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO upućuju se na razmatranje vladama i parlamentima država članica i pridruženih članica Sjevernoatlantskog saveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: