BiH
0

Delegacija BiH 29. februara u Bruxellesu

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj će 29. februara predvoditi delegaciju Bosne i Hercegovine u Bruxellesu, gdje će u sjedišu NATO-a na zasjedanju Višeg političkog komiteta (SPC) zajedno s ministrom obrane Selmom Cikotićem izložiti Prezentacijski dokument Individualnog partnerskog akcijskog plana (IPAP).

U delegaciji Bosne i Hercegovine su predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, te Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Bruxellesu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Pitanja koja tretira Individualni partnerski akcijski plan obuhvataju kategoriju općih političkih, sigurnosnih, obrambenih i vojnih pitanja, javnog informiranja, znanosti i okoliša, civilnog planiranja za krizne situacije, te administrativnih, zaštitno-sigurnosnih i pitanja vezanih za resurse.

Individualnim partnerskim akcijskim planom se formulira i bilateralna pomoć pojedinačnih zemalja članica NATO-a, zemalja članica Programa Partnerstva za mir, te drugih relevantnih međunarodnih institucija, navodi se u saopćenju.