{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH

F
30.5.2007. u 14:11
0
0
Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH
0
Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH
Članovi Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH zabrinuti su zbog aktuelnog stanja u Bosni i Hercegovini te sve radikalnijeg veličanja fašizma oličenog u četništvu i ustaštvu.
Ovo je naglašeno prilikom današnjeg sastanka rukovodstva ove nevladine organizacije s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Berizom Belkićem, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Predsjednik i članovi rukovodstva Saveza Jure Galić, Aida Suljević i Muhamed Abadžić upoznali su Beriza Belkića o inicijativi da Parlamentarna skupština BiH izglasa deklaraciju o fašizmu.

Ovim dokumentom se, kako je naglašeno, snažno potcrtava antifašistička tradicija u BiH i insistira na unapređenjima antifašističkih vrijednosti i opredjeljenja te djelovanju na suzbijanju profašističkih i neonacističkih pojava.

Predsjedavajući Belkić saglasio se sa značajem ovog dokumenta istakavši da on sadržava vrijednosti i ciljeve koje ne samo u BiH nego i u savremenom svijetu stalno treba aktuelizirati te da će se starati da se ponuđena deklaracija uskoro pojavi pred poslanicima Predstavničkog doma PSBiH, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: