{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH

F
30.5.2007. u 14:11
0
0
Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH
0
Deklaracija kojom se potcrtava antifašistička tradicija u BiH
Članovi Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH zabrinuti su zbog aktuelnog stanja u Bosni i Hercegovini te sve radikalnijeg veličanja fašizma oličenog u četništvu i ustaštvu.
Ovo je naglašeno prilikom današnjeg sastanka rukovodstva ove nevladine organizacije s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Berizom Belkićem, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Predsjednik i članovi rukovodstva Saveza Jure Galić, Aida Suljević i Muhamed Abadžić upoznali su Beriza Belkića o inicijativi da Parlamentarna skupština BiH izglasa deklaraciju o fašizmu.

Ovim dokumentom se, kako je naglašeno, snažno potcrtava antifašistička tradicija u BiH i insistira na unapređenjima antifašističkih vrijednosti i opredjeljenja te djelovanju na suzbijanju profašističkih i neonacističkih pojava.

Predsjedavajući Belkić saglasio se sa značajem ovog dokumenta istakavši da on sadržava vrijednosti i ciljeve koje ne samo u BiH nego i u savremenom svijetu stalno treba aktuelizirati te da će se starati da se ponuđena deklaracija uskoro pojavi pred poslanicima Predstavničkog doma PSBiH, saopćeno je.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: