Sarajevo
208

Deda Mrazovi iznenadili mališane: Spustili su se sa krova zgrade i podijelili paketiće

I. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Općina Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja Novo Sarajevo priredilo je danas predstavu za mališane iz vrtića "Košuta", kao i za djecu prvih razreda iz osnovne škole Hrasno.

Uz pomoć Gorske službe spašavanja Deda Mrazovi su se spustili s krovova zgrade do objekta vrtića "Košuta" i podijelili novogodišnje paketiće.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović rekao je da su djeca bila oduševljena te da su djeci iz vrtića pridružila se djeca iz prvih i drugih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini.

"Svjedoci ste bili kako se djeca radovala, ne samo djeca iz vrtića, već i iz osnovne škole Hrasno koji su izašli na igralište i ispratili ovaj događaj. Općina Novo Sarajevo u saradnji sa našom Civilnom zaštitom i Gorskom službom spašavanja koja je u sastavu Civilni zaštite Općine Novo Sarajevo sproveli ovu vježbu, više predstavu, gdje su prebacili Deda Mraza s jedne zgrade na drugu i onda se spustili među djecu. Vidjeli ste kakvo je to oduševljenje izazavalo kod djece", rekao je.

On je poručio da su sa ovakvim aktivnostima počeli prošle godine, te da će nastaviti i u narednim godinama mijenjajući lokaciju.

Pratite nas ina našem Viber kanalu.