{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Decertificirani policajci žele da ih prime članovi Predsjedništva BiH

F
12.12.2006. u 16:31
0
0
Decertificirani policajci žele da ih prime članovi Predsjedništva BiH
0
Decertificirani policajci žele da ih prime članovi Predsjedništva BiH
Štrajk glađu članova udruženja decertificiranih policajaca iz oba bosanskohercegovačka entiteta još traje. Trenutno štrajkači borave u zgradi Sindikata BiH u Sarajevu.
"Prije pola sata, zajedno s predstavnicima granskih sindikata uputili smo zahtjev za hitan prijem u Predsjedništvo BiH", izjavio je nešto prije 16.00 sati Agenciji FENA Nenad Starčević, predsjednik Udruženja decertificiranih policajaca RS-a.

Medicinske ekipe dosad su intervenirale dva puta zbog stanja štrajkača čije je zdravlje bilo narušeno i odranije. Nakon ukazane pomoći, i oni su nastavili štrajkovati, mada su ih kolege već na samom početku upozoravale da se ne upuštaju u ovaj vid protesta, kazao je Starčević.

Članovi dvaju entitetskih udruženja decertificiranih policajaca, njih oko 150, štrajkuju glađu od sinoć i traže reviziju certifikacijskog procesa koji je IPTF proveo 2002. godine.

U nedjelju, na Dan ljudskih prava, simbolično su organizirali protestno okupljanje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a jučer su se okupili ispred zgrade institucija BiH, ukazujući na to da se već četiri godine krše njihova ljudska prava, prije svega pravo na rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: