|

Decertificirani policajci u ZDK-u uskoro mogu konkurirati za rad u policijskoj službi

Decertificirani policajci u ZDK-u uskoro mogu konkurirati za rad u policijskoj službi
0
F
FENA
5.11.2007. u 11:30
0
komentara
0

dijeljenja
Decertificirani policajci u  ZDK-u uskoro mogu konkurirati za rad u policijskoj službi
Vlada Zeničko-dobojskog kantona sačinila je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima tog kantona.
- Usvajanjem ovog prijedloga zakona decertificiranim policajcima ukida se zabrana rada u policijskim službama. Ova zakonska izmjena usvojena je na temelju pisma Vijeća sigurnosti UN-a iz aprila ove godine. U ZDK-u ima oko 35 decertificiranih policajaca i u slučaju kada se ukaže potreba za prijem u radni odnos policijskih službenika oni se mogu prijaviti na konkurs, bez obzira na njihovu dob, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova ZDK-a Aziz Brotlija.

U slučaju da zadovolje uvjete tražene konkursom i budu zasnovali novi radni odnos u policijskim službama, decertificirani policajci, prema Brotlijinim riječima, proći će policijsku obuku od godinu dana.

Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima ZDK-a bit će po skraćenom postupku razmatran na idućoj sjednici Skupštine ZDK-a.

Ministar Brotlija je naveo da je u osam mjeseci ove godine u ZDK-a registrirano 139 slučajeva omalovažavanja policijskih službenika, što je za 65 slučajeva ili 32 posto manje u odnosu na 2006. Bilo je i osam napada na policijske službenike, što je za jedan slučaj manje nego od januara do septembra 2006.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.