{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH

F
11.12.2006. u 16:03
0
0
Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH
0
Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH
Predsjednik Udruženja decertificiranih policajaca Federacije BiH Ramo Sulić je danas poslijepodne kazao za Fenu da će decertificirani policijaci iz FBiH i Republike Srpske do daljnjeg ostati ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu.
„Predstavnici upravnih odbora koji su danas ovdje sa svojim članstvom će donijeti odluku šta i kako dalje“, kazao je Sulić.

Decertificirani policajci su se jutros rano okupili ispred zgrade institucija BiH, a jučer su organizirali protetsno okupljanje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi ukazali na to da se već četiri godine krše njihova ljudska prava, prije svega pravo na rad.

Tokom dana predstavnici decertificiranih policajaca su razgovarali s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsadom Kebom koji ih je informirao da bi do 20. decembra u BiH trebao doći komesar za ljudska prava pri Vijeću Evrope kako bi sačinio izvještaj o problemu decertificiranih policajaca.

„Čekat ćemo. Što prije dođe to bolje“, bio je komentar predsjednika Udruženja decertificiranih policajaca RS-a Nenada Starčevića na ovu informaciju.

Decertificirani policajci su danas, kako su i najavili, Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave protiv odgovornih nadležnih osoba u institucijama BiH zbog zloupotrebe položaja i ovlasti i povrede ravnopravnosti građana BiH.

Krivične prijave su podnesene protiv dva bivša člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca i Sulejmana Tihića, još aktuelnog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića i ministara pravde Slobodana Kovača, sigurnosti Bariše Čolaka te finansija i trezora Ljerke Marić.

Osnovni zahtjev decertificiranih policajaca je revizija certifikacijskog procesa koji je IPTF uradio 2002. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: