{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH

F
11.12.2006. u 16:03
0
0
Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH
0
Decertificirani policajci do daljnjeg ispred zgrade institucija BiH
Predsjednik Udruženja decertificiranih policajaca Federacije BiH Ramo Sulić je danas poslijepodne kazao za Fenu da će decertificirani policijaci iz FBiH i Republike Srpske do daljnjeg ostati ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu.
„Predstavnici upravnih odbora koji su danas ovdje sa svojim članstvom će donijeti odluku šta i kako dalje“, kazao je Sulić.

Decertificirani policajci su se jutros rano okupili ispred zgrade institucija BiH, a jučer su organizirali protetsno okupljanje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi ukazali na to da se već četiri godine krše njihova ljudska prava, prije svega pravo na rad.

Tokom dana predstavnici decertificiranih policajaca su razgovarali s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsadom Kebom koji ih je informirao da bi do 20. decembra u BiH trebao doći komesar za ljudska prava pri Vijeću Evrope kako bi sačinio izvještaj o problemu decertificiranih policajaca.

„Čekat ćemo. Što prije dođe to bolje“, bio je komentar predsjednika Udruženja decertificiranih policajaca RS-a Nenada Starčevića na ovu informaciju.

Decertificirani policajci su danas, kako su i najavili, Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave protiv odgovornih nadležnih osoba u institucijama BiH zbog zloupotrebe položaja i ovlasti i povrede ravnopravnosti građana BiH.

Krivične prijave su podnesene protiv dva bivša člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca i Sulejmana Tihića, još aktuelnog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića i ministara pravde Slobodana Kovača, sigurnosti Bariše Čolaka te finansija i trezora Ljerke Marić.

Osnovni zahtjev decertificiranih policajaca je revizija certifikacijskog procesa koji je IPTF uradio 2002. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: