|

Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu

Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu
0
S
Sarajevo-x.com
14.11.2007. u 12:49
0
komentara
0

dijeljenja
Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu
U periodu od 14. do 18. novembra 2007 . godine, u hotelu Sunce u Vogošći, u sklopu obilježavanja 10 godina uspješnog rada Centra za Kulturu Dijaloga, organizuje se međunarodni debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" na kojem će uzeti učešće oko 150 mladih ljudi kao i njihovih profesora iz preko 7 zemalja.
Značaj ovog takmičenja za mlade iz BiH jeste razmjena iskustva sa mladima iz regiona, pod motom "Svi različiti - svi isti", prilika da razgovaju o zajedničkim temama i problemima, prakticiraju engleski jezik, razvijaju kritičko mišljenje, upoznavaju druge kulture, predstavljaju BiH u misiji izgradnje mostova i mira sa mladima iz regiona.

Pobjednici ovogodišnjeg IDEA Bosnia Open debatnog turnira će pored stečenog iskustva debatovanja na engleskom jeziku, dobiti vrijedne nagrade kao i diplome sa međunarodnim značajem koje potpisuje IDEA (Svjetska obrazovna debatna asocijacija). Također će imati priliku da učestvuju na TV debatama i osiguraju svoje učešće na narednim internacionalnim skupovima i takmičenjima.

Iskreno se nadamo da ćete i Vi kao predstavnici medija dati svoj doprinos ovogodišnjem IDEA Bosnia Open 2007 debatnom turniru.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.