{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu

S
14.11.2007. u 12:49
0
0
Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu
0
Debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" u Sarajevu
U periodu od 14. do 18. novembra 2007 . godine, u hotelu Sunce u Vogošći, u sklopu obilježavanja 10 godina uspješnog rada Centra za Kulturu Dijaloga, organizuje se međunarodni debatni turnir "IDEA Bosnia Open 2007" na kojem će uzeti učešće oko 150 mladih ljudi kao i njihovih profesora iz preko 7 zemalja.
Značaj ovog takmičenja za mlade iz BiH jeste razmjena iskustva sa mladima iz regiona, pod motom "Svi različiti - svi isti", prilika da razgovaju o zajedničkim temama i problemima, prakticiraju engleski jezik, razvijaju kritičko mišljenje, upoznavaju druge kulture, predstavljaju BiH u misiji izgradnje mostova i mira sa mladima iz regiona.

Pobjednici ovogodišnjeg IDEA Bosnia Open debatnog turnira će pored stečenog iskustva debatovanja na engleskom jeziku, dobiti vrijedne nagrade kao i diplome sa međunarodnim značajem koje potpisuje IDEA (Svjetska obrazovna debatna asocijacija). Također će imati priliku da učestvuju na TV debatama i osiguraju svoje učešće na narednim internacionalnim skupovima i takmičenjima.

Iskreno se nadamo da ćete i Vi kao predstavnici medija dati svoj doprinos ovogodišnjem IDEA Bosnia Open 2007 debatnom turniru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: