Potraga za pravdom
157

Davor Dragičević: Tražit ću ekshumaciju Davidovog tijela kako bi se izvršile obdukcije u svijetu

Piše: M. N.
Davor Dragičević
Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida čiji je slučaj digao na noge cijelu BiH, kazao je kako će tražiti ekshumaciju tijela svoga sina kako bi ga pregledali svjetski stručnjaci i utvrdili šta se dogodilo.

"Vozat ću ga po bijelom svijetu, u sve i jednu pravnu zemlju svijeta da se izvrši obdukcija i da mi pomognu", rekao je Dragičević za Klix.ba.

Tri dana zaredom Dragičević podnosi stotine krivičnih prijava Okružnom javnom tužilaštvu Banje Luke. Tvrdi kako je njegov sin otet i ubijen te da se sve pokušava zataškati.

Nakon što je MUP RS izašao u javnost s informacijom da je David opljačkao kuću, a potom da je upao u rječicu Crkvenu na čijem je ušću u Vrbas u Banjoj Luci i pronađen nakon nekoliko dana potrage. Nakon su toga počeli protesti na Trgu Krajine koji se održavaju svaki dan u 18 sati, a proširili su se širom BiH, regije i Evrope.

Drugi obdukcioni nalaz pokazao je povrede koje ne odgovaraju utapanju u, kako svi kažu, potoku do članaka, već upućuju na to da je David brutalno pretučen. Nažalost, počinioci još nisu uhvaćeni niti je službeno saopćena prava istina.

Otac Davor kazao je kako zna ko mu je ubio sina, ali da još ne može reći ime.

"To je montiran proces i to tvrdim od prvog dana. Tražimo samo istinu i pravdu. Kada oni kažu istinu, pravda će biti zadovoljena", rekao je ranije.