Nastavak borbe
58

Davor Dragičević se sastaje s Inzkom, očekuje da se OHR ogradi od postupaka vlasti RS-a

Piše: M. N.
Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića, danas će se u Sarajevu sastati s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom. Kazao je kako očekuje da se ova institucija jasno ogradi od postupaka vlasti RS-a, jer u suprotnom nema potrebe da postoje.

Govoreći na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje su se građani okupili 141. put, kazao je kako neće dozvoliti da se održe izbori ukoliko se ne riješi slučaj ubistva njegovog sina. Ponovio je imena nadležnih koje smatra odgovornim za nerad na ovom slučaju te zataškavanje.

"Institucije nisu ponudile nijedan odgovor osim nagodbe. Ako vaša djeca imaju cijenu, moj Đakac nema, a nemam ni ja. Davida Dragičevića su ubili nečasni pripadnici MUP-a RS, oteli, masakrirali i položili u kanalizaciju. Svi znaju ko je nalogodavac, egzekutor i Davidov ubica. Kada je mogao ubiti svoju ženu kako neće moje dijete", rekao je Davor.

Ponovio je riječi predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je rekao: "Šta hoće Davor Dragičević? Ubili su mu jedno dijete, a ima još dvoje djece. Nek' zapali svijeću, nek' pije, nek' se veseli".

"U ovoj državi svi isto rade, a djece nam nema. Neki odlaze, neki se ubijaju, neki bacaju u kanalizaciju", kazao je Davor.

Prisutni su još jednom, pesnicama dignutim u zrak, zatražili istinu i pravdu, te otpjevali Davidovu pjesmu "Klinac u getu".