"Tata sve zna"
32

Davor Dragičević se obratio porukom: Uzeli ste mi Đakca, uzet ću vam sve

Piše: M. N.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Otac stradalog Banjalučanina Davida Davor Dragičević objavio je emotivnu poruku na društvenim mrežama na kojima se odnedavno ponovo aktivirao nakon što je napustio BiH, a policija za njim raspisala potragu.

"Prije godinu smo imali jedan drugog, kuću, cuku, zagrljaj, poljubac, osmijeh tvoj, najdraži na svijetu. Ti si sad u zemlji, ja van zemlje. Dušmani te ubiše, mene još nisu. Ubice sa svojom djecom, ja bez tebe i tvog osmijeha. Osta, sine, kuća prazna, tvoja soba, tvoj miris. Bez tebe ne mogu, ne ide. Znaš da te tata voli. Evo i godina će kako mi te nema, nema ni u san da te bar tata vidi. Ja svoj put znam, sine moj, dušo moja. Tata sve zna. Voli te tata, dušo moja. Uzeli ste mi Đakca, uzet ću vam sve", napisao je Davor.

On se nalazi na nepoznatoj lokaciji van BiH od 30. decembra prošle godine nakon protesta i nakon što su građani Banje Luke i grupe Pravda za Davida otjerani s Trga Krajine te im je zabranjeno okupljanje. Prvi put se oglasio snimkom 7. januara i poručio da je živ i zdrav. Poručio je da ga jedino još mogu ubiti, ali da neće odustati od borbe za pravdu.

On i Davidova majka Suzana kazali su da će Davidovo tijelo premjestiti u Austriju.