Nakon zabrane skupa
43

Davor Dragičević se obratio opoziciji: Stanite na čelo kolone i zaštitite narod

Piše: M. N.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Davor Dragičević obratio se javnosti pozivajući opoziciju iz Narodne skupštine RS da stane uz narod i zaštiti ga od samovolje vlasti koja svakodnevno zabranjuje kretanje.

Ponovio je kako Tužilaštvo RS ne radi na rješavanju organizovanog ubistva Davida Dragičevića, a da je NSRS privatna firma Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostalih, a ne narodna institucija.

"Vidjeli ste materijale, čuli ste inspektora Miloša Bandića. Možete li zamisliti šta je moje dijete proživljavalo šest dana i šest noći u njihovim kandžama, do tih institucija? Svi iz opozicije koji su bili na trgu prekršili su sva obećanja. Nijedan častan i pošten čovjek ne može uraditi ništa u NSRS-u i ne treba niti jednog momenta sjediti u klupama s ubicama Davida Dragičevića i drugih", kazao je Davor.

Izrazio je ogorčenost zbog zabrane šetnje ulicama grada grupi "Slobodni građani Banje Luke" i pozvao opoziciju da stane na čelo, u sredinu i na kraj kolone sutra, iako je skup zabranjen, i pokažu da su spremni braniti svojim životima narod koji im je dao glas i povjerenje.

"Sjedeći u skupštinama dajete im legitimitet, vodeći djecu u školu dajete im legitimitet, radeći u njihovim firmama dajete im legitimitet. Opozicijo, dajete im legitimitet da i dalje ubijaju. Nikada nije bila gora situacija. Kakav konsenzus pravite za srpski ili bilo koji drugi narod? Pravite konsenzus za zločince i ubice", naglasio je.

Poručio je da će se vratiti, ali ne da bi išao u zatvor i da bi ga ubili, već će to učiniti na svoj način.

"Neće me živog uhvatiti. Borit ću se za istinu i pravdu do kraja života", istakao je.

Građanima je rekao da se moraju probuditi, jer im neće dati da udišu zrak te se zahvalio svima koji su i dalje uz njega. Porodici Memić poručio je da je mislima uz njih na najteži dan kada se navršavaju tri godine od stradanja njihovog sina Dženana.