Razgovor za Klix.ba
351

Davor Dragičević: Kako Dodika mogu primiti u Austriji sa zastavom države koju ne priznaje

Piše: M. N.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Posjeta Milorada Dodika gradu Beču izazvala je burne reakcije. Oglasio se i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji je kazao da vlasti moraju shvatiti da su on i ljudi okolo njega ubice i zločinci, a da su Dodikove ruke okrvavljene više od 20 godina.

"Milorad Dodik je čovjek koji ne zaslužuje da bude nigdje osim u zatvoru. Ne zna se ni povod kojim je došao. Ako je došao kao predsjedavajući Predsjedništva BiH ne znam kako ga neko može primiti u posjetu, a iza njega zastava BiH, države koju on ne priznaje. Same izjave unazad tri mjeseca ukazuju ko su on i Dragan Lukač, da su to zločinci vlastitog naroda i to je strašno. Samo rade na produbljivanju krize. Ja sam rekao davno da će on probati izazvati rat ali naravno da neće uspjeti jer on nema snagu, narod ga više ne podržava i ne sluša, a sve kako bi se izvukao iz ovoga. Neće se niko od njih izvući", rekao je Dragičević za Klix.ba.

Na pitanje postoji li nada da će se slučaj ubistva njegovog sina ikada propisno istražiti i zaključiti, a ubice kazniti, Dragičević je kazao kako svi s vrha moraju otići da bi se to dogodilo jer se trenutno istraga uopće ne vodi.

"Sve je jasno, imamo sve dokaze i tražimo da se prebaci na državno Tužilaštvo jer više od preko godinu dana niko nas nije demantovao, a pomaka nema.Dragan Lukač je direktno prijetio Želimiru Lepiru kako će mu 'otići glava s ramena' ako krene u istragu ubistva Davida", kazao je Dragičević.

Nakon ubistva Slaviše Krunića kao jedan od motiva spominjao se upravo njegov doprinos u rješavanju slučaja ubistva Davida Dragičevića. Davor ističe kako je to sve povezano jer je Krunić bio pošten i dobar čovjek.

"Izašao mi je u susret kada su u pitanju snimci sa sigurnosnih kamera. On je bio drugi najčuvaniji čovjek nakon političara i kada se njemu to dogodilo šta da očekuje običan narod. Vrlo je jasno da se bez vlasti nijedno ubistvo ne događa, a previše se dogodilo do sada", kazao je Dragičević.

Zahvalio se svim Bosancima i Hercegovcima i dijaspori koji su podržali skup Pravda za Davida i Dženana u Beču, te vlastima Beča i policiji.

"Prinuđen sam da pravim proteste i blokiram saobraćaj u Beču radi ubistva dva djeteta od 21 godinu, a ne možemo u svojoj zemlji jer meni ne daju. Beč je pokazao kako treba da izgleda jedna evropska demokratska zemlja i kako da se odnosi prema građanima", zaključio je Dragičević.