Nakon izjava advokata
50

Davor Dragičević: Ako Nobilo ima dokaze da David nije mučen i silovan, neka ih preda nama

Piše: M. N.
Otac ubijenog 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića Davor Dragičević kazao je kako će sve izjave koje su dali nekadašnji članovi međunarodnog advokatskog tima morati potvrditi dokazima istaknuvši kako su u petak, 9. novembra, ponovo pokušali ubiti njegovog sina, ali im to nije uspjelo.

Obraćajući se okupljenim građanima Banje Luke na Trgu Krajine, Davor je rekao kako ne želi komentarisati izjave hrvatskog advokata Ante Nobila koji je izjavio da je David ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa. Kazao je kako je on iznio dokaze i da je pozvao svjedoke koji su razgovarali sa članovima advokatskog tima, ali da su Ante Nobilo i Duško Tomić kazali kako oni nisu relevantni.

"Za njih su relevantni ministar policije, tužioci, patolozi koji su dio zavjere. Član advokatskog tima je rekao da David nije proveo nekoliko sati u vodi, a mi to znamo odavno. Šest dana su ga vezali, mučili, silovali, likvidirali i autom karavanom položili 21-godišnje dijete u kanalizaciju. Anto Nobilo tvrdi da David nije ni mučen, ni silovan i da ministar policije nije umiješan. Ako jedini ima te dokaze iz tužilaštva, neka ih predoči meni i Ifetu Feragetu koji je ostao u ovom timu. On se svjesno stavio u službe mimo advokatske etike, a kamoli ljudskosti", kazao je Dragičević.

Ponovio je kako pokret "Pravda za Davida" nije političke prirode i da ih niko neće moći vrbovati u takve svrhe te da je njihov glavni cilj zaštita građana i pravda za svu ubijenu djecu.

"Sine Davide, dušo moja, tata ti je obećao da će ići do kraja i idemo svi. Dobit ćeš spokoj, mir i pravdu. Meni osim toga više ništa u životu nije potrebno", zaključio je Davor.