{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davis iznio primjedbe zbog neblagovremene ratifikacije određenih konvencija

F
30.10.2007. u 14:33
0
0
Davis iznio primjedbe zbog neblagovremene ratifikacije određenih konvencija
0
Davis iznio primjedbe zbog neblagovremene ratifikacije određenih konvencija
Foto: Reuters
Generalni sekretar Vijeća Evrope Terry Davis iznio je danas u Sarajevu tokom susreta s premijerima FBiH i RS-a Nedžadom Brankovićem i Miloradom Dodikom primjedbe zbog neblagovremene ratifikacije određenih potpisanih konvencija te provedbe aktivnosti koje proizlaze iz članstva BiH u Vijeću Evrope.
Kako su po završetku susreta ustvrdili entitetski premijeri, na sastanku je istaknuta potreba da se ovo pitanje što prije riješi. Premijeri su obećali da će u okviru svojih nadležnosti pokušati doprinijeti njihovom bržem rješavanju.

Federalni premijer Nedžad Branković kazao je da Davisove "prijateljske primjedbe" govore da se u BiH mora raditi u pravcu stvaranja jakih i funkcionalnih državnih institucija.

Obaveze pred Vijećem Evrope i drugim evropskim institucijama trebaju se realizirati putem jakih i funkcionalnih institucija na nivou BiH, kazao je Branković.

Premijer RS-a Milorad Dodik je tokom sastanka potencirao pitanja vezana za rad Venecijanske komisije te za mogućnost da visoki predstavnik nameće zakone.

- Vijeće Evrope smatra da je to stvar BiH i da treba stvoriti uvjete da to pitanje bude riješeno. To je moguće ako se rješavaju određeni zahtjevi koji postoje, naveo je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: