{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davidson pohvalio ulogu mladih u integracijama BiH u Evropu

N
13.5.2005. u 15:47
0
0
Davidson pohvalio ulogu mladih u integracijama BiH u Evropu
0
Davidson pohvalio ulogu mladih u integracijama BiH u Evropu
Ambasador Douglas Davidson, voditelj Misije OESS-a u BiH, pohvalio je skupinu bh. mladih lidera koji su se danas sastali u Sarajevu na konferenciji o integracijama BiH u Evropu.
Također, ambasador Davidson je pohvalio inicijativu organizatora konferencije pod nazivom "Uključenje mladih u ubrzanje integracijskih procesa BiH u Evropi", od kojih su mnogi radili u saradnji s brojnim programima koji su bili orijentisani na mlade Misije OESS-a.

Prema njegovim riječima, mogućnosti mladih su ograničene ekonomskim i socijalnim prilikama, u kojima prevladava shvaćanje da bh. mladim ljudima nije stalo i ne žele ništa uraditi kako bi popravili svoju situaciju.

"Svaki od vas je već postigao mnogo samim time što je osnovao ili što upravlja omladinskom organizacijom i što se bavi političkim i socijalnim izazovima u vašim općinama. Sastajući se i iznoseći svoje zajedničke ciljeve i obaveze, vi ste započeli proces davanja širokog utjecaja lokalnim inicijativama", istaknuo je veleposlanik Davidson.

Naime, konferencija je bila završetak serije sastanaka tijekom kojih su omladinske organizacije pokušale stimulirati dijalog o odgovornostima prema bh. reformskim procesima, vlastitim, kao i onih izabranih dužnosnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: