{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davidson: Pitanje sigurnosti postalo složen izazov za države

F
4.12.2007. u 13:42
0
0
Davidson: Pitanje sigurnosti postalo složen izazov za države
0
Davidson: Pitanje sigurnosti postalo složen izazov za države
Pitanje sigurnosti je postalo složen izazov za države danas, izjavio je ambasador Douglas Davidson, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u svom uvodnom govoru upućenom učesnicima drugog pilot seminara iz sigurnosne politike, saopćeno je iz OSCE-a.
Učesnici ovoga seminara su, između ostalog, bili i službenici Predsjedništva BiH, članovi Parlamentarne skupštine BiH, pojedini ministri, zatim predstavnici agencija, kao što su SIPA, OSA, i Granična policija BiH.

Seminar, koji su osmislili stručnjaci iz tri ministarstva – Ministarstva sigurnosti, Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova – podržali su također Ministarstvo sigurnosti Finske i Misija OSCE-a u BiH.

- Državna sigurnost zahtijeva razvoj efikasnog pristupa, jer nijedna institucija pojedinačno ili vlada, nema dovoljno mogućnosti da se nosi s onim što je postalo globalno sigurnosno pitanje. Svaka uspješna strategija podrazumijeva prvenstveno saradnju i koordinaciju između različitih institucija i agencija, poslovnih i drugih relevantnih NVO-a, izjavio je Davidson.

Naglasio je da to važi ne samo u BiH nego u svakoj državi.

- Ovakav seminar posvećen sigurnosnoj politici je pomogao uspostavljanju potrebnih kontakta koji povezuju ministarstva, institucije i ostale organe vlasti. On također služi i kao forum koji je jedan od instrumenata poboljšanja saradnje u implementaciji sigurnosne politike ove zemlje. Od ovakvog seminara očekuje se da bude osnova za stalni program obuke iz sigurnosne politike u BiH, zaključio je ambasador Davidson.

Seminar nastavlja rad do 14. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: