{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davidson o Zakonu o visokom obrazovanju

F
5.4.2007. u 10:46
0
0
Davidson o Zakonu o visokom obrazovanju
0
Davidson o Zakonu o visokom obrazovanju
Bosna i Hercegovina očajnički treba sveobuhvatnu reformu načina na koji obrazuje svoje učenike da budu građani modernog svijeta, izjavio je danas za Agenciju FENA šef Misije OSCE-a u BiH Douglas Davidson.
- To uključuje, ali nije i ograničeno time, i reformu visokog obrazovanja. Novi zakon o visokom obrazovanju, ukoliko predviđa integraciju fakulteta u Bosni i Hercegovini, poboljšava način na koji se studenti obrazuju i otvara im vrata Europe i svijeta, i u svakom slučaju je korak u pravom smijeru - ali nikako ne i zadnji korak, naglasio je ambasador Davidson.

Međutim, Misiji OSCE-a je nejasno šta sadrži nacrt zakona koji se danas nalazi pred Ustavno-pravnom komisijom Zastupničkog doma državnog parlamenta.

- Želimo napomenuti članove te komisije da pažljivo pregledaju taj nacrt, osiguravajući da on sadrži potrebna poboljšanja u sistemu visokog obrazovanja. Prema našem mišljenju, bolje je duže raditi na ovom zakonu, osiguravajući da on bude uredu, nego žuriti s njegovim donošenjem, bez odgovarajućeg razmatranja, poručio je u izjavi za FENA-u ambasador Davidson.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: