BiH
0

Davidović u posjeti Srebrenici

FENA
U svojoj prvoj posjeti Srebrenici, Igor Davidović, predsjedavajući Koordinacionog tima za Srebrenicu razgovarao je sa rukovodstvom Općine Srebrenica o realizaciji projekta ekonomskog oporavka Srebrenice.
  • Definirali smo prioritete i metode izvođenja potrebnih radova. Nismo razgovarali samo o deset miliona KM koje je izdvojio Savjet ministara. Tu su sredstva i od ostalih darodavaca i naš zadatak je da s entiteskim vladama i Općinom Srebrenica taj novac ulažemo u najbolje i najprioritetnije projekte. Učinit ćemo sve da se u što kraćem vremenu stvore uvjeti za bolji i bezbijedniji život svih stanovnika Srebrenice. Obišli smo i Dom zdravlja jer želimo unaprijediti stanje i u ovoj oblasti, rekao je Davidović.

  • Među prioritetima je izgradnja infrastrukture i već za nekoliko dana startat će se sa rekonstrukcijom fasada i krovova na nekoliko zgrada u centru grada. Drugi set prioriteta vezan je za otvaranje pogona i kreiranje novih radnih mjesta, rekao je Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općne Srebrenica.

Abdurahman Malkić, načelnik Općine istakao je da je temelj razvoja jednog društva postojanje odgovarajuće infrastrukture, te će stoga Općina podržati svaki projekat koji će ići u tom pravcu. On je ubijeđen da će predstojeći projekat biti brzo realiziran, te da će Srebrenica biti ne samo ljepša, već će se stvoriti uvjeti za ostvarivanje boljeg standarda svih žitelja ovog grada.