|

Davidova majka Suzana optužena za narušavanje javnog reda i mira u Banjoj Luci

Davidova majka Suzana optužena za narušavanje javnog reda i mira u Banjoj Luci
0
M. N.
22.8.2019. u 16:55
37
komentara
0

dijeljenja
Davidova majka Suzana optužena za narušavanje javnog reda i mira u Banjoj Luci Hapšenje Suzane Radanović 25.12.2018. (Foto: Gerila.info)
Majka 21-godišnjeg ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića Suzana Radanović dobila je poziv Osnovnog suda u Banjoj Luci koji je tereti za sprečavanje rada službenika i nepostupanje po naredbi. Ročište je zakazano za 10. septembar u 8:30 sati.
Prema Zakonu o javnom redu i miru RS, za ovo krivično djelo je zaprijećena novčana kazna od 500 KM do 1.500 KM ili kazna zatvora do 60 dana. U sramotnom pozivu navode kako je majka Suzana počinila prekršaj 25. decembra prošle godine.Tog dana Suzana je uhapšena jer je s ostalim građanima Banje Luke protestovala na Trgu Krajine tražeći odgovor na pitanje ko je ubio njenog sina. Stajala je mirno s Davidovom fotografijom i plakala.Isti dan uhapšen je i Davidov otac Davor, poslanici NSRS-a i nekoliko građana.

U pozivu se navodi kako će je prinudno dovesti ukoliko sud bude smatrao da je njeno prisustvo neophodno ili da će joj presuditi u odsustvu.

Suzana je objavila poziv uz niz pitanja s glavnim "A gdje su ubice Davidove?".

"Nađoše me i u Austriji. Poziv šalju kao najvećem kriminalcu. (...) Važno je da se Suzana dovede na sud zato što je 25. decembra 2018. godine stajala na mjestu s kojeg su joj uzeli život", napisala je Suzana.Građani BiH i članovi grupe Pravda za Davida ogorčeni su ovim potezom sudskih vlasti u Banjoj Luci. Sa skupa koji je održan 514. put pozvali su sve građane da dođu 10. septembra u sudnicu i pruže podršku Suzani.

"Dođite da vidimo to suđenje, ali i da pitamo po ko zna koji put ko je ubio našeg sugrađanina, mladića od 21 godinu Davida Dragičevića", rekao je jedan od pripadnika grupe.

I protiv Davora se vodilo nekoliko postupaka koji su obustavljeni jer je, kako su kazali, nedostupan sudskim organima. S druge strane, istraga o Davidovom ubistvu nije se pomjerila s "mrtve tačke". Pravosudne vlasti u RS-u ni nakon godinu i pet mjeseci nisu utvrdile ko je ubio ovog mladića niti su ikoga priveli za ovo krivično djelo.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...