{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Daviddi: EU zainteresovana za ubrzanje izgradnje koridora 5-c

F
1.11.2011. u 16:04
0
3
Daviddi: EU zainteresovana za ubrzanje izgradnje koridora 5-c
0
Daviddi: EU zainteresovana za ubrzanje izgradnje koridora 5-c
Renzo Daviddi
Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Renzo Daviddi izjavio je da Unija podržava izgradnju autoputeva u Republici Srpskoj i BiH te da je posebno zainteresovana za ubrzanje izgradnje koridora 5-C, kao dijela transevropske mreže autoputeva.
Daviddi je najavio da će radi podrške ubrzanju izgradnje koridora 5-C, u Sarajevu, 16. novembra, biti održan sastanak na najvišem nivou kojim će predsjedavati šef Generalnog direktorijata za proširenje Evropske unije Stefano Sanino, te je pozvao predstavnike Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske da učestvuju na ovom sastanku.

O izgradnji tog koridora, u dijelu koji prolazi kroz teritoriju RS-a, Daviddi je danas razgovarao s resornim ministrom u RS-u Nedeljkom Čubrilovićem, koji je kazao da je Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a zainteresovano da se završi i dio koridora 5-C, na relaciji Doboj–Šamac–Jakeš, u dužini od oko 46 kilometara, i zatražio podršku EU i odobrenje sredstava predviđenih za ovakve infrastrukturne projekte.

Čubrilović je, kako je saopćeno iz njegovog resora, upoznao zamjenika šefa Delegacije EU u BiH, da je za RS prioritet završetak izgradnje autoputa Banja Luka–Gradiška i autoputa Banja Luka–Doboj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: