David Dragičević sahranjen u Austriji: Drugi i još bolniji ispraćaj "klinca iz geta"

Piše: M. N./Klix.ba
15.3.2019. u 13:08
1.388
159
David Dragičević sahranjen u Austriji: Drugi i još bolniji ispraćaj "klinca iz geta"
1.388
1/12 Foto: Klix.ba
2/12 Foto: Klix.ba
3/12 Foto: Klix.ba
4/12 Foto: Klix.ba
5/12
6/12 Foto: Klix.ba
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
Veliki broj Banjalučana, ali i građana BiH koji žive i rade u Austriji, ispratilo je po drugi put 21-godišnjeg Davida Dragičevića na vječni počinak, ovaj put u Wiener Neustadtu, o čemu vas Klix.ba izvještava iz Austrije.
Sahrani su prisustvovali majka Suzana Radanović i otac Davor koji je krajem decembra napustio Banju Luku i sada živi u Austriji, kako kaže, pod zaštitom njihove policije.


Davidovo tijelo u četvrtak je dovezeno u Wiener Neustadt kod Beča nakon što je ekshumirano na groblju u Banjoj Luci. Davidov ukop u Austriji bila je želja njegovih roditelja koji tim činom i simbolično poručuju da ne žele ni da kosti njihovog ubijenog djeteta budu u gradu i zemlji u kojoj krivci neće odgovarati.

Poručili su da im je danas teže nego kada su svog Đakca sahranjivali prvi put jer jednogodišnja borba nije rezultirala istinom i pravdom. Brojni građani danas su prisustvovali sahrani te dali podršku Davoru Dragičeviću, a među njima je bio i Muriz Memić.

Jedina utjeha im je što će sada moći obilaziti grob svoga sina redovno i olakšati dušu.

Tako je David Dragičević nepunu godinu dana nakon ubistva u Banjoj Luci, kada je njegovo tijelo pronađeno u rijeci Crkvini, drugi put sahranjen.

Slučaj ubistva ovog Banjalučanina još nikada nije razrješen, a borbu za pravdu i istinu nastavlja grupa "Pravda za Davida".


Komentari (159)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: