BiH
18

David Brierley u subotu će održati predavanje u Sarajevu

Klix.ba
U subotu, 6. aprila sa početkom u 9.00 sati na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu, gostuje uvaženi profesor Waldort pedagogije David Briereley, gdje će održati predavanje za roditelje, odgajatelje i učitelje o temi "Značaj i uloga umjetnosti u obrazovanju, kulturi i društvu".

Seminar je namijenjen odgajateljima, učiteljima, profesorima, pedagozima, roditeljima i studentima.

David Brierley je norveški antropolog, antropozof, waldorfski profesor i suosnivač fakulteta u Oslu, Rudolf Steiner University College. Brierley podučava pedagoge, odgojitelje, učitelje i roditelje širom svijeta. Ovaj izvrsni predavač će prenijeti svoje bogato iskustvo u radu sa djecom i približiti načine na koji djeci možemo omogućiti da postanu ono za šta su rođeni i odrastu u sretne i zdrave ličnosti. Član je Botin platforme za inovacije u obrazovanju. Voditelj je projekta za inovacije u obrazovanju u slovenskom ministarstvu za obrazovanje, kulturu i sport.

Nakon predavanja bit će organizovane kreativne radionice koje će voditi: Johannes Wolter, Frederike Wolter,Enisa Rahmanović i Leila Kostić.

Organizaciju i ralizaciju ovog izuzetno značajnog seminara su uz UniCredit Bank pomogli i ASA osiguranje, te Wolf Theiss.