1. decembra
0

David Brewer u Mediacentru u Sarajevu

Sarajevo-x.com
David Brewer
David Brewer
U sarajevskom Mediacentru u ponedjeljak, 1. decembra u 19 sati gostuje jedan od vodećih stručnjaka u oblasti konvergentnog novinarstva David Brewer.

Brewer je konsultant Al Jazeere i jedan od osnivača BBC online, CNN online za Evropu, Bliski Istok i Afriku, i CNN Arabic, a višegodišnji je saradnik i savjetnik informativne redakcije B92.

Predavanje i razgovor sa Davidom Brewerom fokusirat će se na nove trendove u novinarskim redakcijama i ključne promjene koje su "tradicionalne“ medijske redakcije transformirale u svojevrsne "tvornice“ sadržaja gdje se na brz i efikasan način uz minimalne troškove produciraju sadržaji pogodni za emitovanje kroz različite kanale i medijske platforme. Brewer će govoriti o prednostima koje medijske kuće stiču putem konvergencije svojih redakcija, a poseban fokus predavanja će biti stavljen na tzv. novinarski 'superdesk' i proces produkcije jednog medijskog sadržaja koji se može više puta koristiti i emitovati posredstvom novih digitalnih medija i tehnologije.