BiH
0

Data saglasnost za izgradnju aerodroma u Trebinju

FENA
Trebinje
Trebinje
Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici u Trebinju dala je nakon prezentacije saglasnost na Studiju izvodljivosti izgradnje aerodroma u Trebinju.

Premijer Milorad Dodik istakao je da je Vlada odlučna da realizuje ovaj projekt i zadužila Ministarstvo saobraćaja i veza da u roku od 45 dana pripremi akcioni plan za izgradnju aerodroma u Trebinju.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović izjavio je novinarima da se u Studiji preporučuje više načina za realizaciju ovog projekta, te da je Vlada opredijeljena da kroz zajedničko ulaganje sa zainteresovanim investitorima uđe u izgradnju aerodroma u Trebinju.

On je dodao da će internacionalni aerodrom u Trebinju biti namijenjen za sve vrste letova; putničke, turističke i kargo letove, osim prekookeanskih letova.

«Studijom je predviđeno da u izgradnju i razvoj aerodroma u prvih deset godina bude uloženo oko 160 miliona eura, a u narednom desetogodišnjem periodu još toliko», rekao je ministar Čubrilović i dodao da je predviđeno da aerodrom u Trebinju bude spreman za rad 2011. godine.

Prema njegovim riječima, predviđena dužina aerodromske piste od 3.000 metara bit će najduža u BiH.

Prezentaciji Studije izvodljivosti izgradnje aerodroma u Trebinju, prisutvovali su i predstavnici aerodroma u Dubrovniku i Tivtu, te predstavnici gradske uprave Herceg-Novog.