BiH
73

Dani Srebrenice: Izložba Klixovog fotografa Davorina Sekulića, predstave, turniri i koncerti

Klix.ba
Dvanaesta Kulturno-sportska manifestacija pod nazivom "Dani Srebrenice 2015" održat će se od 28. maja do 7. juna u ovom gradu.

Programom manifestacije svečano otvaranje planirano je za 19 sati u četvrtak 28. maja, nakon čega slijedi koncert narodne muzike u organizaciji Hayat produkcije. U narednim danima slijedi najprije otvaranje izložbe fotografija Klixovog fotografa Davorina Sekulića, pozorišna predstava, fudbalski turnir, crtanje murala, takmičenje u ulovu ribe na plovak, smotra folklora, turnir u košarci, Sajam poslovnih ideja, promocija knjiga, teniski turnir, susreti bajkera, veliki rock koncert na otvorenom, ženski odbojkaški turnir, gastro-fest, sajam NVO i niz drugih promocija.

Cjelokupna manifestacija se održava pod motom "Igrom i pjesmom za mir“ i organizovana je sa fondom od svega 20.000 KM. Moto manifestacije već je promovisan prošlog vikenda, kada je u Srebrenici održan veliki karate turnir na kojem je učestvovalo 10 klubova čiji pokrovitelj je bila Ambasada SAD-a u BiH i Općina Srebrenica.

Prošlogodišnja manifestacija nije održana zbog solidarnosti prema poplavljenima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile BiH i regiju.