{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani otvorenih vrata u Kasarni "Rajlovac": Učenici razgledali oružje i opremu

F
24.11.2016. u 15:29
102
16
Dani otvorenih vrata u Kasarni "Rajlovac": Učenici razgledali oružje i opremu
102
Učenici osnovnih i srednjih škola te djeca iz ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje s područja Sarajeva danas su u sklopu Dana otvorenih vrata posjetili Kasarnu "Rajlovac".
Manifestaciju Dani otvorenih vrata organizirala je Komanda Brigade taktičke podrške (BrTP) povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga (OSBiH), 1. decembra, a posjetitelji su bili u prilici upoznati se o opremi, naoružanju i materijalno tehničkim sredstvima koje koriste pripadnici OSBiH.

Komandant Vojno-obavještajnog bataljona BrTP-a, pukovnik Nebojša Janković novinarima je kazao da se radi o manifestaciji koju jedinice OSBiH periodično organiziraju radi popularizacije vojnog poziva te razvijanja saradnje s lokalnim zajednicama i jačanja međusobnog povjerenja.

Dodao je da je posjetiocima predstavljen arsenal sredstava, kao i sposobnosti jedinica koje su stacionirane u Kasarni "Rajlovac", te da se radi o sredstvima vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, vojno-policijskim i sredstvima za deminiranje, odnosno opremi i sredstvima izviđačkih jedinica.

To mišljenje dijeli i komandant Bataljona vojne policije, major Haris Kubura, koji je u izjavi za medije istaknuo da manifestacija svjedoči o opredjeljenosti OSBiH za daljnje razvijanje civilno-vojnih odnosa i saradnje s jedinicama lokalne zajednice.

Kazao je da su slične aktivnosti organizirane u kasarnama diljem BiH, a radi promoviranja vojnog poziva i prezentacije postignuća u sklopu OSBiH.

Posjeta učenika i njihovih pratilaca bila je i prilika za druženje s pripadnicima Bataljona vojne policije, Deminerskog i Vojno-obavještajnog bataljona, kao i Bataljona protivzračne odbrane i pripadnicima Počasne jedinice OSBiH.

Pažnju posjetitelja privukle su različite vrste lakog i teškog naoružanja, te deminerske opreme, karakterističnih za formaciju i strukturu OSBiH, uključujući i letjelice (helikoptere), tenkove, transportere, raketne sisteme...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: