BiH
0

Dani monoteističkog troglasja

Sarajevo-x.com
U hotelu Holiday Inn i samostanu Sv. Ante 7. i 8. juna 2008. će biti održan simpozij “Dani monoteističkog troglasja” koje već tradicionalno organizuje nevladina organizacija IMIC (Internacionalni multireligijski interkulturni centar), a pod pokroviteljstvom gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac.

Učesnici simpozija su profesori i studenti međunarodnog postdiplomskog studija Sarajevskog univerziteta, aktivisti nevladinog sektora, te gosti - profesori sa Državnog univerziteta Arizona, zatim iz Velike Britanije, Brazila i SAD, kao i predsjednik Ekumenskog vijeća Arizone Jan Flaaten.

Prvog dana simpozija bit će održani paneli na teme: “Država i vjerske zajednice”, “Religijske institucije i zakon” i “Gender perspektive u sekularnim i religijskim nevladinim organizacijama”.

Drugog dana u samostanu Sv.Ante bit će održan panel “Reforma obrazovanja i pitanja religijskog odgoja u javnim školama”. 8. juna u 19,30 u crkvi Sv. Ante nastupit će zbor “Pontanima” i ansambl “Alegro”, obavještavaju iz IMIC-a.